Voorwerk en afwerking
Goed voorbereid en netjes afgewerkt
Voorbereiding is het halve werk. Dat is niet alleen een cliché, maar ook helemaal waar. Wij bereiden onze installaties graag grondig voor. Dat doen we graag samen. Samen met collega’s én met u. Want goede samenwerking maakt alles beter. In de aanloop naar de installatie overleggen we goed. Wat gaan we doen? En wanneer? En zijn er nog nieuwe ontwikkelingen? Samen bespreken we de plannen, voor we deze uitvoeren. Pas dan gaan we aan de slag. Na afloop zorgen we er als vanzelfsprekend voor dat we alles netjes achterlaten. Want ook een nette afwerking hoort naar onze mening bij goed installatiewerk.
Hiervoor kunt u bij ons terecht
Verwarming
U zit er graag warmpjes bij. Deze producten bieden u warmte in koude dagen.
Warmtepompen
De nieuwe standaard voor verwarming is de warmtepomp. Dit duurzame apparaat haalt warmte uit de lucht of bodem en geeft deze warmte af in huis. Warmtepompen werken op elektriciteit. Wek je die energie zelf op, dan wordt je warmtepomp nóg duurzamer!
Cv-ketels
De gasgestookte cv-ketel is een traditionele manier van verwarmen. De meeste huishoudens in Nederland worden er nu nog mee verwarmd. Gasgestookte cv-ketels worden steeds minder verkocht, omdat er tegenwoordig duurzamere alternatieven zijn.
Radiatoren
Warmte die u genereert met uw ketel of warmtepomp, moet zich ook door het huis kunnen verspreiden. Radiatoren geven de warmte af aan de ruimte waarin zij zich bevinden. Zo verwarmen ze samen het hele huis.
Vloerverwarming
Vloerverwarming is een energiezuinige en zeer comfortabele manier van verwarmen. Er bestaat elektrische vloerverwarming en vloerverwarming met warm water. De draden of buizen geven een constante lage temperatuur af. De warme vloer geeft de warmte vervolgens af aan de kamer.
Water
Een warme douche en schoon drinkwater. Deze producten geven u vers stromend water.
Waterontharder
In water zit kalk. Kalk tast apparaten aan, zoals uw wasmachine en koffiezetapparaat. Ook blijft het achter op tegels en kranen in uw badkamer. Een waterontharder filtert kalk uit het water. Zo voorkomt u kalkaanslag en houdt u apparatuur en badkamer schoon.
Sanitair
Uw douche, wastafel en toilet zijn stuk voor stuk afhankelijk van water. Er schuilt een wereld van leidingen achter uw badkamermuur. Sanitair is de verzamelnaam voor alles wat u op die leidingen aansluit. Wij installeren het sanitair dat bij uw wensen past.
Leidingen
Een douche zonder water is slechts een douchekop. Goed leidingwerk is essentieel voor al het water in uw huis. Wij installeren alle soorten leidingwerk en adviseren u graag wat waar moet komen. Samen zorgen we dat u overal in huis voorzien bent van schoon stromend water.
Boilers
In een boiler wordt water opgewarmd en opgeslagen, zodat het water direct warm is wanneer u het nodig heeft. Er bestaan verschillende soorten boilers. Een duurzame boiler is bijvoorbeeld een zonneboiler, die water opwarmt met warmte van de zon.
Gas
U kookt erop of het verwarmt uw huis. Gas vormt een grote bron van energie.
Gasleidingen
We gebruiken gas om onze cv-ketel op te stoken, of om op te koken. Gas is vluchtig en brandbaar. Daarom is het belangrijk om het goed en veilig te vervoeren. Gasleidingen aanleggen moet daarom heel precies gebeuren. Wij weten wat we doen en adviseren u graag.
Dakbedekking
U wilt graag droog zitten. Met deze producten houdt u de weersinvloeden buiten.
EPDM
EPDM dakbedekking is een onderhoudsvriendelijke dakbedekking die lang meegaat. Het is een soort rubberfolie dat het dak waterdicht maakt. EPDM folie hoeft niet gebrand te worden, zoals bitumen. Onderhoud is zeer beperkt, omdat er vrijwel geen mossen of algen op EPDM kunnen groeien.
Bitumen
De traditionele dakbedekking die iedereen wel kent is bitumen dakbedekking. Bitumen wordt ook wel dakleer genoemd. Het wordt gebruikt om platte of licht hellende daken waterdicht te maken. Het dakleer wordt in rollen gelegd, waarbij de naden waterdicht worden gebrand.
Felsbanen
Felsbanen zijn zinken dakplaten die aan elkaar worden bevestigd en daarmee een waterdichte dakbedekking vormen. Ze geven een klassieke uitstraling aan het pand. Felsbanen kunnen ook worden gebruikt als wandafwerking. Ook dakkapellen worden vaak bedekt met zinken felsbanen.
Airco
Verkoeling in de zomer. Goede airconditioning zorgt dat u er koeltjes bij zit.
Airco
Airconditioning zorgt voor verkoeling van de ruimte. In de steeds warmer wordende zomers zorgen zij dat het binnen aangenaam blijft. Wij installeren en onderhouden airconditioning voor woningen en voor bedrijfspanden.
Ventilatie
Een frisse ruimte voelt comfortabel. Deze producten bieden goede en gezonde ventilatie.
Mechanische ventilatie
Waar vroeger een raampje tegen elkaar werd opengezet, kiezen steeds meer mensen voor mechanische ventilatie. Deze zuigt lucht uit de ene ruimte en blaast de lucht elders gefilterd weer uit. Voordeel ten opzichte van het raampje, is dat deze manier van ventileren niet tocht.
Warmteterugwininstallatie
Een warmteterugwininstallatie of WTW-systeem is een duurzame toevoeging aan mechanische ventilatie. De oude, afgezogen lucht wordt gebruikt om de vers aangezogen lucht van buiten voor te verwarmen. Zo wint u een deel van de warmte terug en hoeft u minder te stoken.
Zink
Goede afvoer van het water. Deze zinken producten zorgen ervoor.
Dakgoten
Een zinken dakgoot heeft vele voordelen. Zink heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en is makkelijk in gebruik. Het materiaal gaat jaren mee en is goed bestand tegen weer en wind. Een zinken dakgoot heeft bovendien een mooie authentieke uitstraling.
Mastgoten
De zinken mastgoot biedt dezelfde voordelen als een zinken dakgoot. Een mastgoot is echter per definitie halfrond. De bevestiging is eenvoudig aan de muur, waarna hemelwater door de mastgoot naar de afvoer stroomt.
Hemelwaterafvoer
Hemelwaterafvoer is de verzamelnaam voor alle onderdelen die regen, sneeuw en overig hemelwater afvoeren. Het gaat hier dus om de goten, buizen en alle afwerkingen eromheen. Wij werken graag met zink, omdat dit een stevig materiaal is dat lang meegaat
Felsbanen
Felsbanen zijn zinken dakplaten die aan elkaar worden bevestigd en daarmee een waterdichte dakbedekking vormen. Ze geven een klassieke uitstraling aan het pand. Felsbanen kunnen ook worden gebruikt als wandafwerking. Ook dakkapellen worden vaak bedekt met zinken felsbanen.
Potdekseldelen
Potdekselen is het over elkaar leggen van planken of platen, waardoor je een overlapping krijgt. Dakpannen zijn hier een bekend voorbeeld van. Ook zink kan goed gebruikt worden om een gepotdekselde zinken wandafwerking te maken. Wij laten het u graag zien.
Randafwerking
Een zinken randafwerking is sierlijk en gaat jaren mee. Het beschermt de randen van uw dakbedekking tegen weersinvloeden en zorgt voor een authentieke uitstraling. Zinken deklijsten zijn er in verschillende uitvoeringen. Wij bespreken ze graag met u.
Riolering
Goede afvoer van afvalwater. Een goed aangelegde riolering voorkomt problemen.
Riolering
De riolering van een huis of bedrijfsgebouw zorgt voor een goede afvoer van al het afvalwater. De aanleg ervan vraagt wat planning en precisie, omdat het grootste deel onder de grond ligt. Wij weten wat er nodig is voor een goed werkende riolering.
Elektra
Stroom door heel uw huis. Gebruik het of wek het zelf op. Deze producten helpen u.
Meterkast
De meterkast zit vol techniek. Wilt u een nieuwe groep, of wilt u een nieuwe meterkast? Dan zijn wij u graag van dienst. Onze gekwalificeerde installateurs zorgen dat al uw elektra in huis perfect en veilig werkt.
Bekabeling
Door heel uw huis bevinden zich kabels, die zorgen dat uw computer draait, uw licht brandt en uw telefoon oplaadt. Die kabels ziet u liever niet. Wij werken ze daarom netjes weg, zodat u overal stroom heeft, zonder dat u het ziet.
Zonnepanelen
Zelf stroom opwekken is een duurzame keuze waar steeds meer mensen voor kiezen. Zonnepanelen gebruiken de energie van de zon en zetten die energie via omvormers om in elektriciteit. Met zonnepanelen creëert u dus uw eigen stroom.
Wat kunnen we voor u betekenen?
Maak een afspraakWerkwijze
Installatiebedrijf Bevelander is een bedrijf dat sinds 1990 tot op de dag van vandaag onder leiding staat van de tweede generatie Bevelander. Nadat Bevelander jr. eerst zijn eigen bedrijf heeft opgericht wat gespecialiseerd was in Dak- en Zinkwerk.
Wat kunt u verwachten?
Adviesgesprek
Of u nu nieuw gaat bouwen, of gaat verbouwen of vervangen: wij gaan altijd eerst met u het gesprek aan. Zo horen we goed wat uw wensen zijn en delen we gelijk onze ideeën met u. Indien mogelijk lopen we samen door het huis om u goed te kunnen adviseren over de mogelijkheden. Maar u bent ook welkom bij ons op kantoor. Daar laten we u graag onze eigen installaties zien, waarmee u een beeld krijgt van alle installaties.
Transmissieberekening
Wanneer u een warmtepomp wil, is het belangrijk om te weten wat het vermogen moet zijn. De pomp moet voldoende capaciteit hebben om uw huis comfortabel te verwarmen, maar overcapaciteit is onnodig duur. Daarom berekenen wij vooraf precies wat u nodig heeft. We kijken bijvoorbeeld naar uw isolatie, ventilatie en naar de grootte van de ruimtes. Zo berekenen we het benodigd vermogen en krijgt u gelijk een juiste offerte.
Offerte
Op basis van onze gesprekken met u, gaan wij aan het rekenen. We kijken wat er nodig is om uw wensen in te vullen en kijken naar de nodige investering. Daaruit komt onze maatwerk offerte, die we u het liefst persoonlijk toelichten. We snappen namelijk dat niet iedereen een installateur is en dat u waarschijnlijk vragen hebt over onderdelen op de offerte. Door deze onder het genot van een kop koffie samen door te nemen, kunnen wij u meenemen in onze keuzes.
Tekenwerk
Zodra u voor ons heeft gekozen, gaan we gelijk aan de slag. We komen nog eens langs om alles precies in te meten. Dat verwerken we in gedetailleerde tekeningen die onze installateurs later nodig hebben om alles uit te voeren. Om zeker te weten dat uw wensen goed vertaald zijn, lopen we de tekeningen nog eens samen door. Dat kan telefonisch, maar als u wilt ook op locatie. Zo voorkomen we misverstanden en is alles in één keer naar wens.
Installeren
Dan is het tijd voor de daadwerkelijke installatie. Bij nieuwbouwprojecten tekenen we alles van de tekening eerst af op de muur. Zo ziet u ook in het echt hoe alles gaat worden. We lopen nog een laatste rondje door het huis om alles te controleren en gaan vervolgens aan de slag. We zorgen dat alles wordt geïnstalleerd zoals afgesproken en ruimen alles weer netjes op, zodat u gelijk gebruik kan maken van ons installatiewerk.
Controle en onderhoud
Na de installatie stopt het niet. We blijven graag in contact om onze installaties periodiek te controleren en onderhouden. Met het goede onderhoud zorgen wij dat u kunt blijven genieten van al uw installaties en kunnen wij de garanties geven die u graag wil. En mocht zich onverwacht toch een probleem voordoen? Dan staan wij 24 uur per dag voor u klaar met onze storingsdienst.